Υλικά συνταγής:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
4 κ.σ. γάλα
2κ.γλ.μπέϊκιν
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για το
σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1κ.σ φρέσκο βούτυρο
Φλούδα και χυμό ενός λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση
συνταγής:
Χτυπάμε
τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτάκια να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το γάλα,ξύσμα
λεμονιού, βανίλιες και τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίχνουμε το αλεύρι ,το
σιμιγδάλι και το μπέϊκιν. Κατόπιν αδειάδουμε τα ταψάκι βουτυρωμένο 25χ30εκ. και
ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου .Σιροπιάζουμε αμέσως
μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με ζεστό σιρόπι .
Για το
σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη ,νερό ,χυμό και φλούδα λεμονιού για 4 λεπτάκια
,έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια .
Καλή
επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου