Ταχινολαζαράκια…Μια πρόταση της φίλης μας Ευαγγελία Μπασέα Δασκαλάκη


 

Υλικά


Περίπου 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια



3 κούπες νερό

1 κ.γλ. ταχίνι





Για διακόσμηση ολόκληρα γαρύφαλλα
Οδηγίες
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με δύο κουταλιές αλεύρι.
  • Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε.
  • Προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και με έναν αυγοδάρτη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό.
  • Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Μόλις έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες είναι έτοιμο για χρήση.
  • Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κούπα νερό με το ταχίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Αφού τα ενοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο multi κονιορτοποιούμε τη μαστίχα με την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο χυλό τη μαύρη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το επιπλέον νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Πλάθουμε τα λαζαράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας.
  • Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σχόλια