ΣΟΚΟ… ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!!! ( Αν τα δοκιμάσετε , θα ξετρελαθείτε )







ΥΛΙΚΑ
Για τα μακαρόνια
  •  200 γρ. αλεύρι
  • 50γρ. κακάο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1/2  κ. γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • Και αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε και ξύσμα πορτοκαλιού 
  • Θα πρέπει να ξέρετε , ότι για κάθε 100 γρ. αλεύρι χρειαζόμαστε 1 αυγό για το ζυμάρι
    για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή να έχετε μια λεία και προς σφιχτή ζύμη.
Για την σάλτσα καραμέλας
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας ( να ταιριάζει όμως με την συνταγή η γεύση του)
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 χούφτα καρύδια ( χοντροκομμένα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για τα μακαρόνια
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το αλάτι, την βανίλια , το ξύσμα αν βάλετε και τα αυγά.
Αρχίζουμε να μαζεύουν το αλεύρι λίγο λίγο προς το κέντρο, να κάνουμε ένα ζυμάρι.
Πρέπει να είναι σκληρό το ζυμάρι μας και να μην κολλάει στα χέρια,
Το αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο τυλιγμένο σε μια μεμβράνη , και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Όταν είναι έτοιμο όχι πολύ χοντρό, να είναι αρκετά ψιλό.
Τυλίγουμε το φύλλο ρόλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε ταλιατέλες όχι πολύ φαρδιές, στενές.

Αν έχουμε μηχανή για μακαρόνια , φυσικά περνάμε από εκεί το ζυμάρι μας και το κόβουμε σε ταλιατέλες.

Έχουμε βάλει νερό να βράσει μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα ρίχνουμε μέσα το βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
Το Στραγγίζουμε , τα ενώνουμε με την σάλτσα καραμέλας  και τα σερβίρουμε … και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω και ξύσμα ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

Σάλτσα καραμέλας
Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι , το λικέρ της αρεσκείας μας ή το κονιάκ, τα καρύδια και βράζουμε έως ότου λειώσει η ζάχαρη.
Τώρα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,, αφήνουμε να βράσει έως ότου ενωθούν καλά τα υλικά μας και γίνει μια ωραία παχύρευστη κρέμα.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια