ΥΛΙΚΑ(για 80-100 κομάτια)
600
γραμμάρια ασπράδια αυγών
400
γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 σταγόνες λεμόνι
5 γραμμάρια μαστίχα Χίου κοπανισμένη με
λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ ή στο γουδί
Σοκολάτα κουβερτούρα …αν θέλετε… για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί ( εκτός φυσικά
από την σοκολάτα ) στην κουζινομηχανή για 20 λεπτά περίπου
Στην συνέχεια αφού έχουμε κάνει μια ωραία
λεία και σφιχτή μαρέγκα , βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής το μίγμα και πάνω
σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί ,βγάζουμε το σχέδιο που μας αρέσει
Ψήνουμε στους 120 βαθμούς στον αέρα , για 2
ώρες περίπου ( μπορεί να θέλουν άλλα 10 λεπτά ) ανάλογα με τον φούρνο σας
Διατηρούνται για αρκετό καιρό ,καλά κλεισμένα σε αεροστεγή
βάζο !!!
Μπορείτε επίσης να χωρίσετε ένα μέρος ή όσο
θέλετε από την μαρέγκα και να την χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστική της
αρεσκείας σας !!!
Για
την επικάλυψη
Αφού κρυώσουν πολλή καλά οι μπεζέδες , σε
μπεν μαρί ,λιώνουμε την σοκολάτα και βουτάμε μέσα τους μπεζέδες
Τους στρώνουμε σε μια λαδόκολλα και τους
αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα
SOS : το
στέγνωμα της σοκολάτας θα σας πάρει αρκετές
ώρες !!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου