Σπιτικά κρουασάν απλά τέλεια…Μια πρόταση της φίλης μας Κατερίνας Τριανταφύλλου



Υλικά
500γρ. Αλεύρι για τσουρέκια στην μωβ συσκευασία
250γρ. Νερό χλιαρό
14γρ. Μάγια ξερή η φρεσκια 30 γρ.
12γρ αλάτι
50 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Βούτυρο ( λούπαρκ)
250 γρ. Βούτυρο ( λούπαρκ)
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο χτυπάμε το αλεύρι, (νερό +μάγια έχουμε ανακατέψει), αλάτι, ζάχαρη ,και στο τέλος τα 100 γρ βούτυρο. Χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 1/2 ώρα . Στην συνέχεια στο πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι ανοίγουμε το ζυμάρι μας και του κάνουμε ένα δίπλωμα το ξανά ανοίγουμε και το ξανά διπλώνουμε. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο .
Στην συνέχεια σε ένα σακουλάκι τροφίμων βάζουμε το βούτυρο 250 γρ και το πατάμε μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο ( έχω φωτογραφία ). Ανοίγουμε το ζυμάρι μας και τοποθετούμε στην μια μεριά το βούτυρο (χωρίς το σακουλάκι ) και το διπλώνουμε . Όπως είναι σιγά σίγα ανοίγουμε φύλλο , το ξανά διπλώνουμε ξανά ανοίγουμε και ξανά διπλώνουμε πάντα τα διπλώματα να έχουν διαφορετική φορά να μην διπλώνουμε από την ίδια μεριά.Αφού τελειώσουμε με τα διπλώματα την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μπορούμε να την αφήσουμε και να τα φτιάξουμε την άλλη μέρα.
Αν θέλουμε την ίδια μέρα την αφήνουμε για 1ώρα.
Αφού έχει περάσει η ώρα ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο την κόβουμε στην μέση και κόβουμε το σχέδιο για κρουασάν.Τα γεμίζουμε με σοκολάτα όχι μερεντα γιατί θα καεί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ταψί με λαδόκολλα καλά τα αλείφουμε με αυγό , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς. Στα πρώτα 10 λεπτά ψήνουμε σε δύνατο φούρνο για να πάρουν ύψος, στην συνέχεια για 10 λεπτά ψήνουμε στους 170 με 160 βαθμούς.
Τα κρουασάν είναι έτοιμα .
Καλή επιτυχία

Σχόλια