Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουτιά (με το κουτί από το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 6 αυγά
- 2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 2 φακελάκια έτοιμο τριμμένο κακουλέ
- 2 φακελάκια έτοιμο τριμμένο μαχλέπι
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
- 3-4 κομματάκια κοπανισμένη μαστίχα Χίου
- 200 γραμμ. μαγιά νωπή ή 7 φακελάκια ξερή μαγιά
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 3 κιλά αλεύρι
- 3 κουτιά ζεστό νερό
Πώς το κάνουμε:
1) Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε
ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά
στο 2-3 με μέγιστο στην κουζίνα σας το 9 και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
2) Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη
μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό)
3) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη
λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.
4) Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και
σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
5) Ζυμώνω και αφήνω το μίγμα
σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
6) Πλάθω τα τσουρέκια τα αλείφω με
αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ
αν θέλω.
7) Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις
αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά
*Γίνονται
ωραία και με γέμιση σοκολάτας.
**μπορείτε
να κάνετε και μικρά , σαν cup κέικ , στα οποία εγώ έβαλα στο καθένα από ένα κομμάτι κουβερτούρα…
τα έψησα μέσα σε χαρτάκια !!!
Καλή επιτυχία!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου