ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ !!!




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό  μανιτάρια  (πορτομπέλο, λευκά, πλευρώτους)
  • 1-2 κιλά χόρτα της αρεσκείας σας … εγώ βάζω  ( μαρούλια , σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα)…εσείς βάλτε ότι σας αρέσει μόνο μαρούλια ή συνδυασμό 2 ή περισσοτέρων λαχανικών 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτ. λευκό κρασί
  • 2 αβγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε)
  •  ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνηθο και 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο ή έναν κύβο της αρεσκείας σας 
  • 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά και αν το κάνατε πολλή ζουμερό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα στραγγίζουμε από τα νερά τους. Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ξερά κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε λίγο να μαραθούν. Προσθέτουμε έναν φρέσκο ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και έπειτα τα χόρτα κομμένα με το χέρι σε μεγάλα φύλλα. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό. Τα προσέχουμε να βράσουν και να μείνουν με σχετικά λίγα υγρά. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.

Στο μούλτι  χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ , ενσωματώνουμε με  ζουμί από το φαγητό μας ώστε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία και  να μην μας κόψει το αυγολέμονο, το δίνουμε μια βράση και σερβίρουμε.


*Για όσους δεν τους αρέσει το αυγολέμονο …το σερβίρουν απλά με λεμόνι !!!


Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια