ΥΛΙΚΑ
- περίπου 1 κιλό συκωταριά (συκώτι, καρδιά, νεφρά και έντερα)
- 2 μαρούλια τρυφερά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- μέχρι και 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνιθο
- μαϊντανό
- μισό φλυτζάνι ρύζι για σούπα
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία- Από το πρωί πλύνετε τα έντερα. Το σωστό είναι να τα πλύνετε με πολύ νερό κάτω από τη βρύση, να τα γυρίσετε και να τα ξαναπλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλαράκι ή ένα ξύλινο καλαμάκι ή κάτι τέτοιο. Περάστε το μέσα, φτάστε μέχρι το τέλος, γυρίστε και επαναληψη.
- Αφήστε τα έντερα μέσα σε μία λεκάνη με νερό και ξύδι (ασπρίζουν και ξεμυρίζουν) για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Βγάλτε από το ψυγείο τα αυγά και τα λεμόνια από το μεσημέρι ή ακόμα καλύτερα από το πρωί.
- Ρίξτε όλα τα εντόσθια και έντερα μέσα σε νερό που βράζει. Ξαφρίστε και αφήστε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Βγάλτε τα, πετάξτε το νερό κι αφήστε τα να κρυώσουν.
- Κόψτε τα εντόσθια σε μικρά κυβάκια.
- Βάλτε λάδι στην κατσαρόλα και προσθέστε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να μαραθεί
- Προσθέστε τα εντόσθια, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα για περίπου 3-4 λεπτά.
- Βάλτε το μαρούλι χοντροκομμένο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, άνιθο και μαϊντανό
- Προσθέστε βραστό νερό (να καλύψει τα πάντα) και βράστε για περίπου 20 λεπτά
- Μόλις η σούπα πάρει βράση ρίξτε μέσα το ρύζι για δέκα λεπτάκια.
- Όση ώρα η σούπα βράζει με το ρύζι ετοιμάστε το αυγολέμονο. Χτυπήστε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού (που τα έχετε βγάλει το πρωί από το ψυγείο) με μανία.
- Σβήστε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέστε στο μπολάκι με το αυγολέμονο ζουμί από τη σούπα. Σιγά σιγά. Αυτό γίνεται για να εξισωθεί η θερμοκρασία και να μην σας κόψει το αυγό όταν το ρίξετε στην καυτή σούπα.
- Όταν έχετε προσθέσει αρκετή σούπα στο μπολ, ρίξτε το όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Αν θέλετε βάλτε τη σούπα να ζεσταθεί πολύ ελαφρά πάλι για να δέσει.
Άντε και του χρόνου!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου