Χαλβάς Φαρσάλων !!! Ο καλύτερος !!!




ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 και ¾ κούπες νερό
  • ¾ κούπας βούτυρο ή σπορέλαιο ή ανάμικτο
  • Λίγα μύγδαλα – Μια χούφτα περίπου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κούπες ζάχαρη μαζί με το νερό και το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την 1 κούπα ζάχαρη και την βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ.
 Όταν ξανθίσει η καραμέλα,την ρίχνουμε μέσα  με προσοχή στην κατσαρόλα με το μίγμα  του νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά και να γίνει μια σαπουνέ (ημιδιάφανη) μάζα.
 Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο το βούτυρο ή σπορέλαιο ή ανάμικτο και τα μύγδαλα

μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει καλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Γυρίζουμε το χαλβά σε ταψάκι πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη 1-2 κουταλιές της σούπας  και βάζουμε στο γκριλ σε ψιλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να καεί η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΙΚΡΙΣΕΙ.

Πρόταση
Αν θέλετε μπορείτε από πάνω να στολίσετε με φιλέ αμύγδαλου ή με ολόκληρα αμύγδαλα
Επίσης υπάρχει και η εκδοχή που αντί για αμύγδαλα μέσα και από πάνω μπορείτε να βάλετε καρύδια….
 Και για τους ποιο gourmet ( γκουρμέ) μπορούμε να βάλουμε …  φιστίκια Αιγίνης  ή Κάσιους !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια

  1. Έψαξα αρκετά στο διαδίκτυο για να τη βρω και πειραματίστηκα πολλές φορές!Μια πολύ δυνατή συνταγή σαν αυτή! Η πολυπόθητη συνταγή που τόσα χρόνια έψαχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραψε καρδουλα μου κ για κανενα φοβερό γαλακτοπουρεκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου