Σαλιγκάρια στιφάδο… της Αγγελικής… από την Θράκη !!!




ΥΛΙΚΑ
70 σαλιγκάρια ζεματισμένα
5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σχελίδα σκόρδο
Μια συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι – ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκορδάκι
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια την δάφνη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά και στην συνέχεια σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα από το ούζο ή τσίπουρο ρίχνουμε την ντομάτα και αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νεράκι (ίσα να φανεί στην κατσαρόλα το νερό, όχι να τα σκεπάσει )
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα και μετά τα απολαμβάνουμε!!!
Όσον αφορά το ζεμάτισμα
Όταν τα μαζέψουμε , τα βάζουμε μέσα σε μια αεριζόμενη λεκάνη με καπάκι και βάρος από πάνω σε μακαρόνια κοφτά ή κριθαράκι  για 2-3 μέρες για να καθαρίσουν από τις ακαθαρσίες τους  
Μόλις περάσουν η δυο μέρες τα παίρνουμε στον νεροχύτη μας τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό ,κλαδιά από δεντρολίβανο και ξύδι να βράσουν
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά και ταυτόχρονα τα ξαφρίζουμε
Αφού ζεματιστούν τα ρίχνουμε πάλι μέσα στον νεροχύτη μας και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο κρύο νερό
Έπειτα αν είναι πολλά μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη κάποια ποσότητα ή να τα μαγειρέψετε
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια