Πρασοκεφτέδες !!!




ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό πράσα
  • 4 αυγά
  • 200 γραμ. φέτα σπασμένη με το χέρι
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη 
  • 2 φρέσκα και ένα ξερό κρεμμύδι ( αν θέλετε ζεματίστετα και αυτά για λίγο μαζί με τα πράσα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τις πατάτες (θα πρότεινα από την προηγούμενη για να κρυώσουν και να σφίξουν) και λιώστε τις με το πιρούνι.
Κόψτε και αφαιρέστε το πράσινο μέρος από τα πράσα  και ψιλοκόψτε και ζεματίστε σε λίγο νεράκι το λευκό μέρος τους.
Στραγγίστε καλά τα ζεματισμένα πράσα και προσθέστε τα στον πουρέ πατάτας.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και προσθέστε τα κι αυτά στο μείγμα.
Ρίξτε το τυρί,τα φρέσκα και το ξέρο κρεμμύδι ψιλοκομμένα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ζυμώστε με το χέρι, προσθέτοντας λίγη λίγη φρυγανιά τριμμένη ώσπου να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται χωρίς να είναι σφιχτό.
Όσο πιο μαλακό είναι το μείγμα, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κεφτέδες.
Μπορείτε να τους τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι ή να τους ψήσετε στο φούρνο σε λαδόκολλα. Αν τους ψήσετε στο φούρνο, θα πρέπει να τους φτιάξετε πιο σφιχτούς προσθέτοντας περισσότερη φρυγανιά για να μη σας απλώσουν. Δε θέλουν πολύ ψήσιμο. Ίσα ίσα να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια