ΥΛΙΚΑ
- 1φλ.σπορέλαιο
- 1 φλ. γάλα χλιαρό ( αν νηστεύετε θα βάλετε αντίστοιχη ποσότητα νερό και νηστίσιμη γέμιση … πατάτα ,πράσο, σπανάκι… )
- 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
- 1κουτ. σουπ. ξύδι
- 1 κουτ. γλυκ. Αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 450 γρ. αλεύρι φαρίνα
Για την γέμιση
- Τυρί
- Μυρωδικά ( ρίγανη, θυμάρι ,πιπέρι ,δυόσμο. Ότι αρέσει στον καθένα ή συνδυάστε όλα μαζί )
- 1κεσεδάκι γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τη μαγιά με το γάλα ή το νερό να διαλυθεί.
Κατόπιν ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα
υλικά .
Αφήνετε την ζύμη σας για μια ώρα
περίπου να φουσκώσει.
Το τυρί το σπάτε σε άλλο μπολ με τα χέρια ,ρίχνετε
τα μυρωδικά και το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Μόλις φουσκώσει … Κάνετε 25 μπαλάκια τη ζύμη και
ανοίγετε κάθε ζυμαράκι με το χέρι.
Βάλτε από μια κουτάλια το γλυκού γέμιση και κλείστε .
Βάλτε την ένωση από κάτω στο ταψί
σας .
Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια ,
ψήνετε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου
***Μπορείτε να ανοίξετε σε φύλλο
την ζύμη σας και να κάνετε το σχήμα του
κρουασάν …επίσης μπορείτε να τα γεμίσετε με λουκανικάκια , πατάτα , κιμά ,ή ότι
άλλο σας αρέσει !!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου