Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια !!!



ΥΛΙΚΑ
5-6 σκελίδες σκόρδο ( ανάλογα με τα γούστα σας )
300γρ. ψωμί χωρίς κόρα
75γρ. καρύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο)
ξίδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε το ψωμί και στο στύβετε ελαφρά.
Έπειτα, βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο με λίγο αλάτι και τα καρύδια και τα πολτοποιείτε μαζί με το ψωμί.
Ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι εναλλάξ με ξίδι, μέχρι να έχετε ένα μίγμα λείο και ομοιογενές, σαν κρέμα.
Διορθώνετε τη γεύση, αν χρειάζεται, με αλάτι ή ξίδι.

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια