ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
- 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 10 γραμμ. Σόδα
- 110 γραμ. γάλα φρέσκο
- μια πρέζα αλάτι
- 200 γραμμ. Ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4-5 κομματάκια μαστίχα
- αμύγδαλα για το στόλισμα
Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 650 γραμ. νερό
- 3 βανίλιες
- χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ, βάζουμε το
σιμιγδάλι, το γάλα, το γιαούρτι, τη σόδα το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μαστίχα
με λίγη ζάχαρη και τη προσθέτουμε και αυτή μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, με τα
άλλα υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα
όμοιο μίγμα το οποίο το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, με τη βοήθεια
σπάτουλας....
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
40-45 λεπτά περίπου … ανάλογα με τον φούρνο… και όταν ροδίσει και πάρει το
επιθυμητό χρώμα, το βγάζουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεγαλύτερο
ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει και να ιδρώσει. Φτιάχνουμε το σιρόπι,
προσθέτουμε τις βανίλιες και από την έναρξη του βρασμού μετά από 5 λεπτά
αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ξεσκεπάζουμε το
σάμαλι μετά από αρκετή ώρα, όταν το σάμαλι έχει κρυώσει αρκετά και ίσα που
καταλαβαίνουμε ότι είναι ζεστό, χαράζουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με αμύγδαλο
το κάθε κομμάτι
Σιροπιάζουμε..... Ελάχιστα ζεστό
το σάμαλι και ζεστό (όχι καυτό) το σιρόπι!!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου