ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πιπεράκια ( καμπανούλες)
- 1/4 τυρί φέτα
- 1/4 μυζήθρα
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
- 1/ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας γεμάτες κρέμα τυριού ( τύπου Φιλαδέλφειας)
- 1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο
- Σκόρδο σε σκελίδα ή σκόνη σκόρδο για να είναι ποιο διακριτικό ( προαιρετικά …εγώ βάζω)
- Σπορέλαιο για τα βάζα (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πιπερίτσες και τις κόβουμε από την πάνω την μεριά του κοτσανιού, για να αφαιρέσουμε τον σπόρο, στραγγίζουμε καλά.
Τις βουτάμε σε νερό που βράζει για. ένα 5 λεπτό, στραγγίζουμε πάλι και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για μείγμα που θα τις γεμίσουμε :
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν όλα μαζί ( εκτός το καλαμποκέλαιο)
Έπειτα γεμίζουμε τις καμπανούλες και τις τοποθετούμε σε βάζα , γεμίζοντας με καλαμποκέλαιο το βάζο μέχρι να σκεπάζονται τα πιπεράκια,
μέσα σε κάθε βάζο βάλτε και 1 φύλλο δάφνης και μία σχελίδα σκορδο.
Περίπου σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου