Υλικά για 4
άτομα
- 1 κιλό βάτος
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 ποτήρι νερό
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι την πιπεριά , κατόπιν
τοποθετούμε τον βάτο και ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί να σκεπαστεί το ψάρι.
Τον αφήνουμε για 3-5 λεπτά να βράσει ,βάζουμε το σκόρδο σε φετούλες , το αλάτι μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και την κουταλιά μουστάρδας και θα την διαλύσουνε μέσα στο ζουμί ,τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι την πιπεριά , κατόπιν
τοποθετούμε τον βάτο και ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί να σκεπαστεί το ψάρι.
Τον αφήνουμε για 3-5 λεπτά να βράσει ,βάζουμε το σκόρδο σε φετούλες , το αλάτι μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και την κουταλιά μουστάρδας και θα την διαλύσουνε μέσα στο ζουμί ,τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Μια πολλή νόστιμη παραλλαγή είναι να βάλετε 3 μεσαία πράσα και ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι αντί για πιπεριά … τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν ιδία !!!
Μεταξύ μας … εγώ το προτιμώ !!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου