ΒΑΤΟΣ ΑΧΝΙΣΤΟΣ !!!





Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό βάτος
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι την πιπεριά , κατόπιν
τοποθετούμε τον βάτο και ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί να σκεπαστεί το ψάρι.
Τον αφήνουμε για 3-5 λεπτά να βράσει ,βάζουμε το σκόρδο σε φετούλες , το αλάτι μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και την κουταλιά μουστάρδας και θα την διαλύσουνε μέσα στο ζουμί ,τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Μια πολλή νόστιμη παραλλαγή είναι να βάλετε 3 μεσαία πράσα και ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι αντί για πιπεριά … τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν ιδία !!!  

Μεταξύ μας … εγώ το προτιμώ !!!

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια