Το Γαλακτομπούρεκο Της Αγγελικής… ΣΟΥΠΕΡ, εύκολο και ελαφρύ !!!




ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ( 450 ΓΡΑΜ. )
  • 150 γραμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 140 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
** Αν θέλετε στην κρέμα μπορείτε να βάλετε και να την αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή και ακόμα καλύτερα κοπανισμένη μαστίχα.
Για το σιρόπι
     ·  3 κούπες ζάχαρη
     ·  2 1/2 κούπες νερό
     ·  χυμό από μισό λεμόνι
·         1 ξύλο κανέλας – προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την κρέμα μας:
 Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε Καλά με το σύρμα να ενωθούν Καλά, προσθέτουμε και το βούτυρο .Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
Το στρώσιμο των φύλλων:
 Βουτυρώστε το ταψί πολύ καλά. Στρώστε 6-7 φύλλα βουτυρώνοντας ένα-ένα φύλλο χωριστά, καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάστε την κρέμα, αφού την ανακατέψετε μία φορά ακόμα, και αναδιπλώστε προς τα μέσα τα εξέχοντα φύλλα. Βουτυρώστε τα ξανά. Απλώστε από πάνω τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά
**μετρήστε τα φύλλα στο πακέτο και βάλτε τα μισά πάνω και τα μισά κάτω
Χαράξτε τα φύλλα. Μόνον επιφανειακά, χωρίς να φτάσετε στην κρέμα – θέλει λίγη υπομονή. Βουτυρώστε και τη χαρακωμένη ήδη επιφάνεια του τελευταίου φύλλου.  Ψήστε σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν τα φύλλα πολύ καλά – περίπου για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 170 βαθμούς .
 Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάστε το σιρόπι.
Βράστε σε μέτρια φωτιά, για 7 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει λίγο και σιροπιάστε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, ρίχνοντας το σιρόπι σιγά-σιγά (να ακούγεται η απορρόφησή του).
 Έτσι μελώνει το γαλακτομπούρεκο τέλεια !!!
Σημείωση :
*Μπορείτε… αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να βάλετε την κλασική ζάχαρη , να την αντικαταστήσετε με φρουκτόζη ή με ζάχαρη καρύδας ή με στέβια. Εγώ το έχω κάνει και με φρουκτόζη και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο !!!
*Αφήστε το να τραβήξει το σιρόπι του και να κρυώσει …θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα !!!




Καλή επιτυχία !!!


Σχόλια