Πατατόσουπα Βελουτέ !!!





ΥΛΙΚΑ
750 γρ πατάτες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 μεγάλα Πράσα το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
2 λίτρα Ζωμό λαχανικών ή νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κλωνάρι Θυμάρι ( θα το βάλουμε πριν το πολτοποιήσουμε)
6-8 φέτες Μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε το πράσο και το κόβουμε σε ροδέλες ,
Το κρεμμύδι το κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα Πράσα , το κρεμμύδι , τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν , όχι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Ρίχνουμε τις πατάτες, να γυαλίσουν και αυτές 2-3 λεπτά ,ρίχνουμε το Θυμάρι και ρίχνουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Όταν έχουν βράσει η πατάτες τις Πολτοποιούμε με το ραβδοπλέντερ, ρίχνουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε από αλάτι και προσθέτουμε υγρασία αν χρειάζεται ώστε να είναι σούπα όχι πουρές .
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με μια σταγόνα λάδι, το αφήνουμε στην άκρη και γαρνίρουμε την σούπα μας.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με κρουτόν, με κρέμα τυριού, με γιαούρτι, με διάφορα τυριά, ή να την φάμε σκέτη.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια