Υλικά
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1φλιτζανι μέλι
2 στικ κανέλας
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
μείγμα 1
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ σόδα
μείγμα 2
8 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός
απο το μέλι, να βράσουν.
Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το
σιρόπι πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει
κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση
αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το
σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του
μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα
υλικά του μείγματος 2.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά
συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για
πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο
σχήμα ( 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν
τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά
μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20-30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια
τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε καρύδια.
Tip
Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ
δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι !
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου