Υλικά
- 1000 gr. καρότα
- 1000 gr. ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- 2-3 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- Χυμό λεμονιού
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει βράση, βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια. Αν θέλουμε βάζουμε και δυο χούφτες ασπρισμένα αμύγδαλα .
Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου