Γκοφρετογλυκό ... το απόλυτα σοκολατένιο γλυκό !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!



 Υλικα
  • 500 γρ. πραλίνα
  • 400 γρ. βάφλα τριμμένη στο χέρι
  • Αυτή που είναι σαν γκοφρέτα … επίσης μπορείτε να βάλετε και γκοφρέτες !!!
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρεμά γάλακτος
  • Ένα μικρό κομματάκι βούτυρο (μία κουταλία του γλυκού)
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μπασίνα και σπάμε μέσα τις βάφλες ρίχνουμε μέσα την πραλίνα
και ανακατεύουμε πολλή καλά
Στρώνουμε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 26-28 εκατοστών ,αφού πρώτα στρώσουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα
Σε μια γαλατιέρα κάνουμε την γκανάζ , βάζουμε στο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά ,ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια της κουβερτούρας αφού έχουμε αποσύρει την κρέμα γάλακτος από την φωτιά, και αφού λιώσουν ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο για να γυαλίσει η σοκολάτα μας και στρώνουμε πάνω από το προηγούμενο μίγμα .
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να σφίξει καλά και μετά από πάνω βάζουμε νιφάδες σοκολάτας και λίγη αχνή ζάχαρη
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια