Υλικά
1 κουτί sprite ή σόδα (330 ml) αν βάλετε σόδα θα βάλετε και ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml) αν θέλετε μετρήστε με το κουτάκι του αναψυκτικού
2 φακελάκια ξέρη μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι και λίγο παραπάνω
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι
Ανακατεύετε καλά να λιώσουν η μαγιά το αλάτι και η ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι να ενσωματωθεί καλά και τέλος το λάδι
Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και να μην είναι πολλή σφιχτή
Αν σας είναι πολλή μαλακή η ζύμη προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα
Την αφήνετε να φουσκώσει για μια ώρα και μετά την χρησιμοποιείτε
Σημείωση :
Καλή επιτυχία !!!
1 κουτί sprite ή σόδα (330 ml) αν βάλετε σόδα θα βάλετε και ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml) αν θέλετε μετρήστε με το κουτάκι του αναψυκτικού
2 φακελάκια ξέρη μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι και λίγο παραπάνω
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι
Ανακατεύετε καλά να λιώσουν η μαγιά το αλάτι και η ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι να ενσωματωθεί καλά και τέλος το λάδι
Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και να μην είναι πολλή σφιχτή
Αν σας είναι πολλή μαλακή η ζύμη προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα
Την αφήνετε να φουσκώσει για μια ώρα και μετά την χρησιμοποιείτε
Σημείωση :
- Αν θέλετε μέσα στην ζύμη μπορείτε να προσθέσετε κάποια μυρωδικά τύπου ρίγανη , θυμάρι , πιπέρι ή ότι άλλο σας αρέσει
- Αν σας φαίνεται πολλή η ζύμη, κάντε την μισή δόση ή βάλτε την μισή στην κατάψυξη για μια άλλη φορά αφού πρώτα σας φουσκώσει !!! Όταν την βγάλετε από την κατάψυξη, θα την αφήσετε να ξεπαγώσει αρχικά και να σας ξαναφουσκώσει !!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου