Παραδοσιακή Φασολάδα…Η Ελληνική !!!





ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φασόλια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα
  • Σέλινο
  • 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας και 1/2 κουταλάκι του γλύκου ζάχαρι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό.
Ξεπλένετε… Τα βάζετε στην κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, αλλάζετε το νερό με άλλο βραστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα σε φέτες και τα βράζετε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε τον τοματοχυμό
και τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νεράκι και 1/2 κουταλάκι του γλύκου ζάχαρη
το λάδι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε μέχρι να χυλώσουν.

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια