Μπανανόπιτα !!! Μια εξαιρετική πίτα!!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!



Υλικά
  •  για μια ταρτιέρα 27 εκατοστά ή αν θέλετε την βάζετε και σε μακρόστενο ταψί όπως είναι το φύλλο
  • 2 φύλλα σφολιάτας μια συσκευασία δηλαδή που έχει 2 φύλλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι
  • 4 ώριμες μπανάνες σε λεπτές φέτες
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Απλώνουμε κάτω το ένα φύλλο να κάλυψη τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιερας ή του ταψιού , αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει την ταρτιερα

Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι
Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και από πάνω απλώνουμε την κομμένη κουβερτούρα και μετά από πάνω βάζουμε της κομμένες μπανάνες

Κλείνουμε από πάνω με το άλλο φύλλο και βάζουμε λίγο νερό στις άκρες του άλλου φύλλου της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και το πάνω φύλλο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο καστανή ή άσπρη ζάχαρη , με αυτόν τον τρόπο θα λιώσει και θα έρθει να καραμελώσει το φύλλο , και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα αφού κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια
Ιδανικά σερβίρετε χλιαρή

Εγώ το έχω κάνει και σε ταρτιερα και σε μακρόστενο ταψί


TIPS
Αν θέλετε μέσα στην γέμιση μπορείτε να βάλετε και κάποιον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια