Υλικά
- 2 ποτήρια λάδι ελαιολαδο
- 1/2 ποτήρι φρεσκο στυμμενο χυμο πορτοκαλι
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σουσάμι προαιρετικά
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρακί ή κονιάκ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
Μετράμε πάντα τα υλικά με το ίδιο σε μέγεθος ποτήρι !!!
1. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός σε ένα μπολ τα δύο ποτήρια λάδι , την πορτοκαλάδα που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα … προσοχή αυτό πρέπει να γίνει πάνω από την λεκάνη γιατί το πορτοκάλι με την σόδα κάνουν αντίδραση και φουσκώνουν και το κονιάκ
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα κουταλάκι κανέλα, μισό κουταλάκι γαρύφαλλο, ένα μπέικιν πάουντερ το ξύσμα και ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.( Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε σουσάμι και μέσα στην ζύμη περίπου 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ )
3. Ανακατεύουμε την ζύμη μας και πλάθουμε τα κουλουράκια όπως επιθυμούμε.
4. Προαιρετικά σουσάμι από πάνω ή τα βουτάμε στο σουσάμι
5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου