Υλικά
• 250 γρ. μούστο...
• 250 γρ. μούστο...
Αν δεν έχετε
μούστο , βάλτε πετιμέζι με νερό αραιωμένο στην ίδια ποσότητα , μισό – μισό δηλαδή : 250 γρ. σύνολο το πετιμέζι με νερό
( θα γίνουν
εξίσου νόστιμα , μην σας πω και καλυτέρα !!! )
• 250 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 ελαιόλαδο + 200 σπορέλαιο)
• 150 γρ. ζάχαρη ( μπορείτε αν θέλετε και σας αρέσει και βάλετε μαύρη ζάχαρη...την υγρή … θα τα απογειώσει στην γεύση )
• 1και 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 80 γρ. σταφίδες μαύρες
• 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
• Ανακατεύουμε τον μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.
• Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο.
• Προσθέτουμε το μείγμα αυτό των στερεών υλικών, στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
• Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά.
• Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν περίπου 40-45 τεμάχια.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία
!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου