ΥΛΙΚΑ
- 500gr. φακές
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα κομμένα σε καβάκια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1-2 φύλλα δάφνη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ή ντοματοχυμό και ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη – προαιρετικά ( πολλής κόσμος τα θέλει χωρίς σάλτσα …εγώ βάζω σάλτσα )
- Αλάτι - πιπέρι
- Ξύδι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις
φακές και τις στραγγίζετε.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζάνια τσαγιού
νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
Αφήνετε να σιγοβράσουν ½ ώρα περίπου.
Προσθέτετε την ντομάτα, το λάδι και το αλάτι -
πιπέρι.
Τις βράζετε
για ακόμα περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξουν καλά. Τις σερβίρετε στα πιάτα και
τις περιχύνετε με λίγο ξύδι.
Καλή επιτυχία
!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου