Κέικ πορτοκάλι με ολόκληρο πορτοκάλι



Υλικά
1 φλ. Λάδι … ηλιέλαιο
 1 φλ. γάλα
 4 αυγά
 1 φλ. ζάχαρη ( εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας στην ίδια ποσότητα με την κανονική )
2 βανίλιες
500γρ. ένα πακέτο δηλαδή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ αν βάλετε απλό αλεύρι
 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
** Το φλιτζάνι να είναι μεγάλο και τα υλικά να μετρηθούν με το ίδιο μέγεθος φλιτζανιού.
 Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες
 Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα ή αμύγδαλα ή κομμάτια κουβερτούρας … όμως είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτά.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστάσουμε το αλεύρι με αλεύρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με φρουκτόζη αλλά στη μισή ποσότητα από ότι λέει η συνταγή ή με ζάχαρη καρύδας στην κανονική ποσότητα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη με τρύπα φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί .

Σχόλια