ΤΑΡΤΑ ΠΡΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!!

Υλικά συνταγής
Για την ζύμη
  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε καρέ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1-2 κ.σ. κρύο γάλα ή κρύο νερό
Για την γέμιση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4-5 πράσα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα τυρί
  • Τριμμένο Γκούντα 250 γρ.
  • 3 αυγά
  • Αλάτι – πιπέρι – θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Για την ζύμη

Κοσκινίζουµε το αλεύρι σε λοφάκι. Κάνουµε λακκούβα µε τα δάχτυλά µας. Βάζουµε µέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό. Με τα ακροδάχτυλα τα ανακατεύουµε να ενωθούν λίγο λίγο και γύρω γύρω παίρνουµε το αλεύρι µέσα στα υλικά µέχρι να γίνει σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτουµε το γάλα και αρχίζουµε να ενώνουµε τη ζύµη. Όλα αυτά γίνονται µε γρήγορες κινήσεις. Ανάλογα µε τη θερµοκρασία ή την ξηρότητα του αλευριού µπορεί η ζύµη να χρειαστεί λίγο παραπάνω υγρό. Με την παλάµη σπρώχνουµε, ανοίγοντας-απλώνοντας, τη ζύµη στον πάγκο. Τη µαζεύουµε πίσω και επαναλαµβάνουµε 2-3 φορές µέχρι να είναι απαλή η υφή της. Δίνουµε στη ζύµη σφαιρικό σχήµα και την τυλίγουµε µε µεµβράνη. Την αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30΄. Όσο περισσότερο παγώσει τόσο πιο σωστά θα ανοίξει και δεν θα συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια του ψησίµατος. Διατηρείται για 4-5 ηµέρες στο ψυγείο ή για 2 µήνες στην κατάψυξη, αρκεί να την ξεπαγώσουµε από την προηγούµενη µέρα στη συντήρηση του ψυγείου.
Για την γέμιση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον
Μετά ρίχνουμε τα πράσα , αλάτι , πιπέρι και λίγο θυμάρι να μαραθούν καλά
Στην συνέχεα ρίχνω με σα 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Κόβω μια γενναία φέτα , τυρί φέτα περίπου 200 γρ και την τρίβω με το χέρι μου να σπάσει
Το μαγειρεύω για λίγο να ενωθούν τα υλικά και μετά μόλις κρυώσει ρίχνω και ανακατεύω με σα στον γόμο 3 αυγά
Αδειάζω την γέμιση μέσα στην ταρτιερα , αφού πρώτα έχουμε στρώσει την ζύμη φυσικά , ρίχνω από πάνω μετά τριμμένο Γκούντα ή ότι άλλο τριμμένο τυρί που λιώνει και αρέσει στον καθένα !!!!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο σας
Καλή επιτυχία !!!!

Σχόλια