Μαρμελάδα με μήλο και κανέλα





ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά μήλα όποια σας αρέσουν, κομμένα σε κομματάκια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ λεμόνι τον χυμό του
  • 3 ξύλα κανέλας, μεγάλα 
  • περίπου 4 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε και βάλτε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, κομμένα σε κομματάκια. Προσθέστε περίπου 4 κούπες νερό, φροντίζοντας να φτάσει ως τη μέση των κομμένων μήλων. Βράστε τα μέχρι να  μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε τα και προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη. Βράστε ανακατεύοντας συχνά και, όταν η μαρμελάδα έχει δέσει, προσθέστε το λεμόνι. Η γλυκύτητά της είναι μέτρια. Αν εσείς τη θέλετε πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ακόμα.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια