Μπισκοτάκια πρέσας ή σακούλας !!!




Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμ. άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική ή ζάχαρη καρύδας
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 2-3  βανίλια
  • 500-600 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορεί και λίγο παραπάνω
Εκτέλεση
1.      Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
2.      Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη ή την ζάχαρη που θέλουμε ( εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας ) και τις  βανίλια
3.      Χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά να αφρατέψει
4.      Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
5.      Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking.
6.      Βάζουμε το αλεύρι με προσοχή ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ μαλακό γι αυτό το λόγο μετά τα 500 γραμ αλεύρι ρίχνουμε με προσοχή ώστε να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.
7.      Βάζουμε το μείγμα στην πρέσα μπισκότων με το σχήμα που θέλουμε να φτιάξουμε ή σε σακούλα ζαχαροπλαστικής
8.      Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας
9.      Πιέζουμε την πρέσα πάνω στη λαδόκολλα και πιέζουμε το έμβολο ώστε να βγει η ζύμη, περιμένουμε λίγο ώστε να πέσει το σχηματισμένο μπισκότο στο ταψί
10.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.


TIPS
Χωρίς λαδόκολλα σε αντιπολιτικό ταψί θα σας βγαίνουν ποιο εύκολα !!!

Χωρίς να βουτυρώσετε ή να λαδώσετε το ταψί σας !!!


Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια