Υλικά:
Για το κέικ:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100ml γάλα
- 130ml σπορέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν
- λίγο αλάτι
- ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 500ml γάλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 4 βανίλιες
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 200 γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την σάλτσα κερασιού με μαρμελάδα κερασιού η όποια άλλη σας αρέσει ….και το καλύτερο …. βάλτε μερεντα !!!!!!
-
Την μαρμελάδα πριν την απλώσετε χτυπήστε την στο μπλέντερ με 2 κουταλιές της σούπας νερό για να σας απλωθεί πιο εύκολα .
- επίσης για να κάνετε ακόμα ποιο εύκολη την ζωή σας πάρτε έτοιμη κρέμα πατισερί βανίλια σε σακουλάκι
Κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, όπου ρίχνουμε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα
Κεράσια: Σε κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε σε ταψάκι. Με κουταλιές ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του κέικ εδώ κι εκεί την κρέμα και μετά και τα κεράσια. Ψήνουμε στους 175 C για 35- 40 λεπτά περίπου.
Η σειρά που θα τα βάλετε
στο ταψί σας είναι : πρώτα την ζύμη του κέικ , μετά την κρέμα πατισερί και τέλος
την σάλτσα ή την μαρμελάδα .
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου