Πορτοκαλόπιτα !!!



ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας, (450 γρ.)
• 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
• 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 2 γιαούρτια στραγγιστά, (400 γρ.)
• 4 αυγά
• 2 πορτοκάλια, (το ξύσμα)
Σιρόπι
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 3 ποτήρια νερό
• 1 κ. γλ. χυμό από λεμόνι
• φλούδες από δύο πορτοκάλια
• χυμό από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και πάνω σε πάγκο ή σε τραπέ-
ζι , το κομματιάζουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, ή με ένα ψαλίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C 
Χτυπάμε τ' αυγά με τη ζάχαρη
Στη συνέχεια, στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι
Συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε με δύο πιρούνια, μέχρι να μουσκέψει καλά, προσπαθώντας να μην δημιουργηθούν σκληρές μάζες ζύμης.
Βουτυρώνουμε καλά 1 ταψί και αδειάζουμε, μέσα, όλο το υλικό.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35' - 40' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7' - 8' λεπτά.
Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.
Ή κρύο σιρόπι και ζεστή πορτοκαλοπιτα.

Σχόλια