Πράσα με λουκάνικα και αυγά μάτια!!!



Υλικά
4-5 πράσα ,ανάλογα με το μέγεθος
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καβάκια
2 λουκάνικα πέταλα παραδοσιακά Θράκης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
6 αυγά
Χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα αν σας αρέσει
Αλάτι – πιπέρι – θυμάρι και ρίγανη από λίγο
Εγώ για όποιον του αρέσει βάζω και λίγο τζΊτζερ φρέσκο ή σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μια σοτέζα , βάζω πρώτα τα λουκάνικα να βγάλουν όλα τα λίπη τους και τα σοτάρω μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να μην πάρω τα λιπαρά που έβγαλαν τα όποια πετώ
 βάζω πάλι την σοτέζα στην φωτιά και ρίχνω πρώτα το κρεμμύδι να το σοτάρω και μετά τα πράσα για να μαραθούν και εκείνα με την σειρά τους
στην συνέχεια τα σβήνω με το κρασί και μετά ρίχνω τα λουκάνικα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και λίγο νεράκι περίπου ένα νεροπότηρο
αφήνουμε το φαγητό για περίπου μίση ώρα να μαγειρευτεί και αφού είναι έτοιμο ανοίγουμε μικρές λακκουβίτσες με το κουτάλι και σπάμε μέσα ένα - ένα τα αυγά …ένα αυγό σε κάθε λακκούβα κλίνουμε με το καπάκι την σοτέζα και αφήνουμε αλλά πέντε λεπτά να ψηθούν και τα αυγά

Σχόλια