εύκολη μανιταρόσουπα που ταιριάζει απίστευτα με ζεστό σκορδόψωμο.
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 πατάτα σε κυβάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος ( αν θελουμε )
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό ( μπορούμε να βγάλουμε ένα φλιτζάνι ζωμό και να βάλουμε λευκό κρασί )
- 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν . Προσθέτουμε στα μανιτάρια την πατάτα,το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το κρασί και μετά το ζωμό και το θυμάρι . Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.ριχνουμε την κρεμα γαλακτος . Αρωματίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο ή με το μπέικον ή με τα κρουτον ή με ότι άλλο μας αρέσει .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου