Υλικά
Για την καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 170 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 5 κρόκους
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα. Την αδειάζουμε αμέσως σε μία μεγάλη φόρμα.
2. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,χωρίς όμως να βράσει.
3. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, την βανίλια και την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μίγμα το ζεστό γάλα.
4. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
5. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, ενσωματώνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας, και προσθέτουμε το αλεύρι.
6. Ρίχνουμε στην φόρμα με την καραμέλα πρώτα το μίγμα του σοκολατένιου κέικ και μετά την κρέμα. Στο ψήσιμο λόγο της διαφοράς βάρους θα αλλάξει θέση η κρέμα με το κέικ.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μπεν μαρί ,σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για 50’.
8. Αφήνουμε την σοκοκαραμελέ να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες.
9. Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου