Τυροελιοκασερόψωμο



Για την ζύμη
500 ml νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο μαυροπίπερο
Λίγο θυμάρι ή λίγο ρίγανη
1 κιλό αλεύρι περίπου ... θα δείτε να έχετε μια ελαστική ζύμη που να μην κολάει στα χέρια σας
Μια χούφτα καλά γεμάτη ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε φέτες
250 γραμμάρια τυρί φέτα
250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά το λάδι το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη το θυμάρι η την ρίγανη η και τα δυο αν σας αρέσουν και ανακατεύουμε λίγο να λιώσουν τα υλικά μετά ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι να γίνει μια ωραία ελαστική ψωμένα ζύμη που να ξεκολλήσει από τα χεριά στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές την φέτα και το κασέρι τα ζυμώνουμε να πάνε παντού και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου μια ώρα
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και την βάζουμε σε δυο μακρόστενες φόρμες του κέικ βουτυρωμένες αφήνουμε άλλη μίση ώρα να πάρουν να φουσκώνουν πάλι και αλείφουμε λίγο βούτυρο λιωμένο στην επιφάνια του ψωμιού πριν μπει στο φούρνο και μετά τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου

Καλή Επιτυχία !!!

Σχόλια