Πιπεριές τουρσί



Υλικά
  • Πιπεριές χρωματιστές
  • Δάφνη
  • Σκόρδο
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • Κόκκους πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Ξύδι
  • Νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες
Τις πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και αμέσως μετά γεμίζουμε τα βάζα μας καλά πατάμε να πάρει όσες περισσότερες μπορέσει το βάζο
Σε κάθε βάζο βάζουμε ένα φύλλο δάφνης , 5 κόκκους μπαχάρι , πιπέρι σε κόκκους μια πρέζα , 2 σκελίδες σκόρδο , μια κουταλιά της σούπας χόνδρο αλάτι , μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη , ένα σφινάκι ξύδι λευκό ( εγώ βάζω μηλοξιδο ) και τέλος γεμίζουμε καλά μέχρι επάνω τα βάζα με νερό
Κλείνουμε τα βάζα σφιχτά με τα καπάκια τους , ανακινούμε να ενωθούν τα υλικά που βάλλαμε μέσα και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος να γίνουν
Μετά το άνοιγμα τα συντηρούμε στα ψυγείο

Σχόλια