ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακ.ξερή μαγιά (16 γρ)
- 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
- 1 κ.σούπας αλάτι
- 1 κ.γλυκού ζάχαρη
- Σουσάμι άσπρο και μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε
μια λακουβίτσα και εκεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά
σιγά το χλιαρό νερό το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και
εύπλαστη ζύμη
Παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Την
βάζουμε στην λεκάνη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για
1 με 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα στην
λαμαρίνα του φούρνου μας.
Τώρα ή
φτιάχνετε μια μεγάλη λαγάνα ή χωρίζετε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη όπως έκανα και
εγώ και της δίνουμε σχήμα οβάλ ή παραλληλόγραμμο σε πάχος μισού δάχτυλου οπότε
όταν ψηθεί θα γίνει στο πάχος ενός δάχτυλου.
Κάνουμε
δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας καθώς και μερικές πιρουνιές.
Διαλύουμε
σε φλιτζανάκι λίγο ζαχαρόνερο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας και
ρίχνουμε από πάνω μπόλικο σουσάμι για να κολλήσει και ψήνουμε για 45
λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί ...
για όσους τους αρέσει ξεροψημένη...
για όσους τους αρέσει ξεροψημένη...
Ψήστε
την λαγάνα αν θέλετε στα δικά σας μέτρα και ανάλογα τον φούρνο σας
TIPS
Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας ελιές , να κάνετε γεμιστή
λαγάνα με ταχίνι (με ταχίνι σε ότι γεύση
σας αρέσει) ή να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει !!!
Καλή επιτυχία
!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου