Πρασοκιμαδόπιτα με σφολιάτα



Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας

Για την γέμιση

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 πράσα
  • ½ κιλό κιμά της αρεσκείας σας … μοσχαρίσιο έβαλα εγώ
  • 200 γρ. φέτα
  • 3 αυγά ( 2 για την γέμιση και ένα από πάνω )
  • Αλάτι – πιπέρι – θυμάρι ή ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
 Σε μια σοτέζα , βάζουμε το λάδι με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα πράσα να μαραθούν καλά προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας και το αλάτι – πιπέρι
Στην συνέχεια βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί και αυτός …μόλις είναι έτοιμο αυτό το κομμάτι της παρασκευής μας … ρίχνουμε την φέτα σπασμένη με το χέρι μας και με προσοχή βάζουμε και τα δυο αυγά ώστε να μην ψηθούν
Στρώνουμε στο ταψί μας το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε μέσα την γέμιση μας …από πάνω σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό που είναι να αλείψουμε από πάνω με 1 κουταλιά της σούπας νερό …και αλείφουμε την πίτα μας από πάνω
Την χαράζουμε …ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί … και την ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο σας… στις αντιστάσεις  


Καλή επιτυχία !!!


Σχόλια