ΥΛΙΚΑ
• Φαρφάλες 1 πακέτο
• 250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη ποικιλία)
• 2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
• 3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
• 1 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 κονσέρβα μανιτάρια ή καλύτερα φρέσκα
• 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
• ελαιόλαδο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε τις φαρφάλες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).
2. Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λαδί).
3. Έχετε ψιλοκόψει από μίση πιπέρια στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.
4. Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ μια σοτέζα) βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σοταριστεί.
5. Αφού ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
6. Στη συνεχεία προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ ανακατέψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λίγες τις φαρφάλες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!
• Φαρφάλες 1 πακέτο
• 250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη ποικιλία)
• 2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
• 3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
• 1 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 κονσέρβα μανιτάρια ή καλύτερα φρέσκα
• 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
• ελαιόλαδο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε τις φαρφάλες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).
2. Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λαδί).
3. Έχετε ψιλοκόψει από μίση πιπέρια στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.
4. Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ μια σοτέζα) βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σοταριστεί.
5. Αφού ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
6. Στη συνεχεία προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ ανακατέψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λίγες τις φαρφάλες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!
Σημείωση
Μπορείτε να βάλετε ότι σχήμα σε μακαρόνι σας αρέσει
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου