Κεκάκια Παγωτού της CHEF Αγγελικής Σταυρίδου


Καταπληκτικά για τα γενέθλια των παιδιών σας και όχι μόνο !!!

Όσον αφορά την συνταγή είναι :
Η ζύμη από κάποιο κέικ της αρεσκείας σας γεμίζουμε τα χωνάκια του παγωτού,

αφήνοντας κενό από πάνω ένα δάχτυλο … Μην ξεχνάτε … θα φουσκώσουν !!!
Ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά .

Αφού κρυώσουν λιώνουμε σε Μπεν μαρί 500 γραμ. λευκή σοκολάτα με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και βάζουμε ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής μας αρέσει .
Αν θέλετε ... μπορείτε να λιώσετε μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος  
Βουτάμε τα Κεκάκια στην σοκολάτα ( που θα παρασκευάσετε με τον ίδιο τρόπο όπως και την λευκή σοκολάτα )και από πάνω ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα ή ξηρούς καρπούς ή ότι σας αρέσει.


Ενδεικτικά σας δίνω μια συνταγή για κέικ !!!
Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλια
350 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
** Αν πάλι θέλετε να το κάνετε βανίλια σοκολάτα , προσθέστε στην μισή σας ζύμη 1 κουτάλια της σούπας γεμάτη κακάο.

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μια μπασίνα (λεκάνη) με το φουέ (αυγογδάρτη), τα αυγά με την ζάχαρη και στην συνεχεία προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό ή ότι διαλέξουμε σε υγρασία,  την βανίλια, και το ξύσμα.
Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι. (Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια μαρίζ – σπάτουλα ή κουτάλα για το ανακάτεμα)
Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη , γεμίστε τα χωνάκια σας αφήνοντας κενό από πάνω ένα δάχτυλο … Μην ξεχνάτε … θα φουσκώσουν !!!


καλή επιτυχία !!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου