Καταπληκτικά για τα γενέθλια των παιδιών σας και όχι μόνο !!!
Όσον αφορά την συνταγή είναι :
Η ζύμη από κάποιο κέικ της αρεσκείας σας γεμίζουμε τα χωνάκια του παγωτού,
αφήνοντας κενό από πάνω ένα δάχτυλο
… Μην ξεχνάτε … θα φουσκώσουν !!!
Ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά .Αφού κρυώσουν λιώνουμε σε Μπεν μαρί 500 γραμ. λευκή σοκολάτα με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και βάζουμε ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής μας αρέσει .
Αν θέλετε ... μπορείτε να λιώσετε μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος
Βουτάμε τα Κεκάκια στην σοκολάτα ( που θα παρασκευάσετε με τον ίδιο τρόπο όπως και την λευκή σοκολάτα )και από πάνω ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα ή ξηρούς καρπούς ή ότι σας αρέσει.
Ενδεικτικά
σας δίνω μια συνταγή για κέικ !!!
Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ή χυμό
πορτοκαλιού
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
του
2 βανίλια
350 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
(ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
** Αν πάλι θέλετε να το κάνετε
βανίλια σοκολάτα , προσθέστε στην μισή σας ζύμη 1 κουτάλια της σούπας γεμάτη
κακάο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μια μπασίνα (λεκάνη) με
το φουέ (αυγογδάρτη), τα αυγά με την ζάχαρη και στην συνεχεία προσθέτουμε το
λάδι και τον χυμό ή ότι διαλέξουμε σε υγρασία,
την βανίλια, και το ξύσμα.
Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι.
(Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια μαρίζ – σπάτουλα ή κουτάλα για το
ανακάτεμα)
Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη ,
γεμίστε τα χωνάκια σας αφήνοντας κενό από πάνω ένα δάχτυλο … Μην ξεχνάτε … θα
φουσκώσουν !!!
καλή επιτυχία !!!
Teleio!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή