Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα!!!



ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμάρια
1/2 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
1 μέτρια ώριμη σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

½ πιπέρια πράσινη και ½ πιπέρια κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα καλαμάρια σε χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα κρατάμ
ε στην άκρη.Ανακατεύουμε προσεκτικά τη φέτα με την ντομάτα
τις πιπεριές και το μαϊντανό και γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση.Κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια πιέζοντάς τα προς τα μέσα
και αν χρειαστεί βάζουμε και καμιά οδοντογλυφίδα.
Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο λάδι, αλείφουμε και τα καλαμάρια και τα ψήνουμε προσεκτικά από όλες τις πλευρές για7-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση της φωτιάς.
Φροντίζουμε να μην παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια σε πιατέλα γαρνιρισμένη με φύλλα μαρουλιού , με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Συνοδεύουμε με ούζο ή τσίπουρο


Στην υγεία σας !!!

Σχόλια