ΥΛΙΚΑ
500 γρ. καλαμάρια
1/2 φλ. τυρί φέτα τριμμένη1 μέτρια ώριμη σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
½ πιπέρια πράσινη και ½ πιπέρια κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα καλαμάρια σε χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα κρατάμ
ε στην άκρη.Ανακατεύουμε προσεκτικά τη φέτα με την ντομάτα Κόβουμε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα κρατάμ
τις πιπεριές και το μαϊντανό και γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση.Κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια πιέζοντάς τα προς τα μέσα
και αν χρειαστεί βάζουμε και καμιά οδοντογλυφίδα.
Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο λάδι, αλείφουμε και τα καλαμάρια και τα ψήνουμε προσεκτικά από όλες
τις πλευρές για7-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση της
φωτιάς.
Φροντίζουμε να μην παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
Φροντίζουμε να μην παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια σε πιατέλα γαρνιρισμένη με
φύλλα μαρουλιού , με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες
λεμονιού.
Συνοδεύουμε με ούζο ή τσίπουρο
Συνοδεύουμε με ούζο ή τσίπουρο
Στην υγεία σας
!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου