Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με Γιαούρτι και Κρουτόν !!!



ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κολοκύθα
• 3 πατάτες
• 2 καρότα
• 1 πράσο
• 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
• 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
• 1-2 σκ. σκόρδο
  1 μήλο πράσινο 
• 100 γρ. κρέμα γάλακτος
• 50 γρ. βούτυρο
• 3 φέτες ψωμί (1-2 ημερών) κομμένες σε κύβους για το κρουτόν
• γιαούρτι
• μαντζουράνα
• θυμάρι
   μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο 
• αλάτι
• πιπέρι
• πάπρικα γλυκιά και μια πρέζα καπνιστή
• λάδι
• τζίτζερ φρέσκο ή σκόνη 
• λίγο κάρυ καλής ποιότητας
  κουρκουμά σε σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
• ένα λάιμ το ξύσμα και τον χυμό ή λεμονί ή πορτοκαλί ότι προτιμάτε
• και ότι άλλο λαχανικό σας αρέσει και έχετε στο ψυγείο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι τη μαντζουράνα και και τα υπόλιπα μυρωδικά και μπαχαρικά. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.
3. Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό σε ένα μπολ.
4. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα ή με ένα μπίμερ τα πολτοποιούμε
5. Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά προσθέτοντας το βούτυρο και την την κρέμα γάλακτος. Εάν τη θέλουμε περισσότερο αραιή προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
Για το γαρνίρισμα

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και μία σκελίδα σκόρδο και μετά βάζουμε το ψωμί μαζί με αλάτι και πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τος κύβους κολοκύθας και τα κρουτόν.
Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια