Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κοτόπουλο
• 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
• 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
• 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
• 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
• 1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ
• βούτυρο
• 1 κουτάκι μπύρας (εκτός αν έχεται το κατάλληλο σκεύος όποτε χρησιμοποιείτε μόνο το περιεχόμενο της μπύρας )
• 1 κιλό πατάτες
Πώς το κάνουμε:
1. Σε ένα μπολ βάζω το αλατοπίπερο (2 κουταλιές), το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη ρίγανη, το κάρυ και ανακατεύουμε.
2. Χωρίζω το μείγμα σε 3 μέρη.
3. Στο ένα μείγμα βάζω ένα κομμάτι βούτυρο, ανακατεύω και το βάζω κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου.
4. Το δεύτερο μείγμα το πασπαλίζω πάνω από το κοτόπουλο.
5. Κόβω τις πατάτες και τις βάζω στο ταψί.
6. Λιώνω λίγο βούτυρο στο τηγάνι και το ρίχνουμε στο ταψί.
7. Ρίχνουμε τη μισή μπύρα μέσα στο ταψί.
8. Με ένα χωνί ρίχνω τα μυρωδικά από το τρίτο μείγμα μέσα στο κουτάκι της μπύρας, το βάζω στο ταψί όρθιο. Αλλιώς το καρφώνουμε στο ειδικό σκεύος
9. Βάζουμε το κουτάκι μπύρας μέσα στο κοτόπουλο από πίσω.
10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου